Maloljetni Amerikanac osuđen zbog prijetnje terorizmom

JEDAN 17-godišnjak iz Michigana, optužen da je kovao zavjeru kako bi ubio svoje školske kolege u prigradskoj srednjoj školi u gradu Detroitu, osuđen je zbog prijetnji da će počiniti teroristički čin.

Porota u okrugu Macomb proglasila je krivim Andrewa Osantowskog za "stvaranje terorističkih prijetnji" nakon što je na Internetu ostavio poruku o mogućnosti ubojstva kolega u srednjoj školi Chippewa Valley.

Također je i osuđen zbog posjedovanja vatrenog oružja tijekom činjenja tog zločina i uporabe računala radi terorističkih prijetnji, kazali su dužnosnici suda.

Policija je uhitila Osantowskog prošlog rujna nakon otkrivanja njegovih poruka na Internetu.

U zadnjem danu svjedočenja u tom sudskom postupku održanom u ponedjeljak pomoćnik tužitelja okruga Steve Kaplan prikazao je poroti video u kojem mladić puca iz automatske puške AK-47, poznatije pod nazivom "kalašnjikov" i pokazuje oružje u skrovištu kako bi podcrtao navodnu ozbiljnost svojih prijetećih e-mailova.

Zločin prijetnje terorizmom i uporaba računala radi terorističkih prijetnji u Sjedinjenim Američkim Državama su zločini za koje se može dobiti zatvorska kazna do 20 godina. Presuda bi trebala biti izrečena 11. srpnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara