Malom Mariju na 6. rođendan staje srce. Majka: Suze s lica sprati ne mogu

Malom Mariju na 6. rođendan staje srce. Majka: Suze s lica sprati ne mogu
Screenshot: Facebook

MARIO Čeh upravo danas slavi svoj šesti rođendan. No, njegov rođendan nije isti kao kod većine njegovih vršnjaka. 

Mario je, naime, praktički od rođenja u bolnici u kojoj i danas provodi svoj rođendan.

Kako je sve počelo?

Maleni Mario Čeh rođen je prije šest godina u bolnici Sveti Duh kao zdrava beba. 

Tri dana nakon poroda Mario je otpušten kući kao zdrava beba da bi se nakon mjesec dana našao u kardiorespiratornom arestu iz neutvrđenih razloga. Reanimiran je u više navrata te su mu nakon seljenja iz bolnice u bolnicu dijagnosticirali bronhiolitis i atipičnu virusnu upalu pluća.

Tijekom višemjesečnog boravka u Zaraznoj bolnici Mariju se stanje konstantno pogoršavalo - zbog VSD srčane mane koju su previdjeli disanje mu je bilo otežano do te mjere da je više mjeseci proveo na respiratoru i oscilatoru.Tijekom boravka u Zaraznoj bolnici Mariju su istovremeno otkazali jetra i bubrezi zbog čega je tri dana proveo na dijalizatoru, a sve je vrijeme boravka u toj bolnici bio uspavan, konstantno pod jakim sedativima.

Na pregledu u bolnici Rebro KBC-a Zagreb otkriven mu je VSD na srcu, zbog čega je prošao operaciju podvezivanja plućne aorte te potom i operaciju zatvaranja VSD-a na srcu.

Mario je ostao 100-postotni invalid, ovisan o tuđoj pomoći. 

Mario će još par dana biti u bolnici

Mariova mama Kristina na Facebooku objavljuje detalje o borbi za život njezinog sina. 

Danas je objavila kako je Mario još par dana u bolnici nakon čega će biti pušten kući da kraj dočeka doma, u svom krevetu, okružen najmilijima.

“Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može ga se probuditi. Nažalost MSCT je pokazao da je kore mozga ostalo 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama zato mu malo-malo respiracija, tj. broj udisaja u minuti pada na 6 do 10, zato mu puls pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve o sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija”, objavila je Mariova mama. 

U Klaićevoj mu ispisali rođendanske poruke

Pohvalila je danas i sestre i tehničare u Klaićevoj bolnici koji su danas obukli Maria u odijelo i ispisali mu čestitke te ukrasili njegovu sobu na njegov šesti rođendan.

“Hvala od srca Klaićevoj bolnici, i bez obzira na silne sastanke ispričavamo se javno, eto teško nam je bilo smjestiti u glavu da je Marek iscrpljen, da su iskoristili sve moguće načine i da na žalost spasa nema, nekako smo se hvatali za slamku, bilo je tu i burnih reakcija i ljutnje i loše kombinacije između odjela i nas, danas nam je pojašnjeno i koliko god se čovjek priprema nikad ne može biti spreman... Prebačen je na odjel, puls je 48,opet spava i nadamo se neće biti poziva iz bolnice... Svaka čast Jilu koji mu je napisao divne poruke za ročkas”, objavila je Kristina Čeh Ujdur.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara