Mama, tata i kćer zajedno iznuđivali novac

ZBOG sumnje da su iznuđivali novac od 47-godišnje žene policija je uhitila supružnike i njihovu 22-godišnju kćer koja je u dogovoru s roditeljima navodnu dužnicu nazivala i prijetila joj fizičkim zlostavljanjem, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Nakon kriminalističke obrade u kojoj je utvrđeno da je obitelj iznuđivača dulje od dvije godine prijetila ženi kojoj su posudili novac, policija je istražnom sucu privela 43-godišnjeg oca i kćer, dok je 41-godišnjoj majci neposredno prije privođenja pozlilo, pa je odvedena u bolnicu, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iznudu je policiji prijavila 47-godišnjakinja koja je od osumnjičenih sredinom 2002., zbog novčanih problema, posudila 10 tisuća kuna, uz mjesečnu kamatu od 10 posto. Nakon posudbe sastavljen je i ugovor o tražbini i suglasnost o zaplijeni na iznos od 20 tisuća kuna na ime unaprijed obračunatih kamata.

Kada je žena nakon uredno plaćenih kamata počela kasniti s otplatom, osumnjičeni su joj počeli obračunavati dnevnu kamatu, a potom kamatu na kamatu na koju je oštećena pristala zbog stalnih prijetnji smrću.

U policiji kažu da su iznuđivači, početkom 2003., uz ozbiljne prijetnje smrću, ženu natjerali da potpiše novu suglasnost o zaplijeni i sporazum o tražbini, iako je već u potpunosti isplatila posuđeni novac. Prilikom izlaska iz stana osumnjičena supruga i majka je dužnicu jednom prilikom čak gurnula niz stube, no kako je uspjela zadržati ravnotežu nije ozlijeđena.

Dužnica je potom odbila dolaziti kod iznuđivača, pa im je novac uplaćivala na račun. Kada je u potpunosti prestala plaćati nepostojeća potraživanja u zločin se uključila 22-godišnja kćer koja je ženi telefonom u više navrata prijetila zlostavljanjem.

Policija tvrdi da je zbog straha za sebe i svoju obitelj dužnica do rujna prošle godine na ime nepostojećeg duga osumnjičenima isplatila oko 80 tisuća kuna. No, oni od nje i dalje potražuju devet tisuća kuna uz kamate od 18,25 posto godišnje, kažu u policiji koja je tročlanu obitelj iznuđivača osumnjičila za iznudu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara