Manijak koji je pretukao tinejdžericu u Zadru sutra izlazi na slobodu?

Manijak koji je pretukao tinejdžericu u Zadru sutra izlazi na slobodu?
Foto: Facebook

DARKO Kovačević "Daruvarac", koji je šokirao hrvatsku javnost brutalnim premlaćivanjem tinejdžerice, mogao bi sutra izaći iz istražnog zatvora.

Naime, u petak istječe maksimalni rok za zadržavanje u istražnom zatvoru za kaznena djela prijetnje i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, javlja Slobodna Dalmacija.

Nastavak sudskog postupka protiv Kovačevića, koji je optužen za brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke, bio je zakazan za danas i sutra, kad se i očekivalo donošenje nepravomoćne presude, sutkinja Mitra Meštrović danas je morala odgoditi raspravi zbog izostanka Kovačevićeva odvjetnika Andreja Korljana, pa se čini da bi se Kovačević u nastavku postupka mogao braniti sa slobode.

Ostaje u zatvoru samo ako sutra bude osuđen na dulje od pet godina zatvora

Slobodna piše kako bi, sutkinja Meštrović već sutra mogla donijeti nepravomoćnu presudu, ali prema mišljenju stručnjaka vjerojatnost za to nije velika.

Jedini način da Kovačević sutra ne izađe iz zatvora je da bude nepravomoćno osuđen na više od pet godina zatvora, jer u tom slučaju automatski ostaje u zatvoru.

"Kovačević bi sutra trebao biti pušten na slobodu. Prema sili zakona istječe mu rok za zadržavanje u pritvoru. Po meni nema zakonskih uvjeta za mjere opreza, a kako će sud odlučiti vidjet ćemo sutra", rekao je Kovačevićev odvjetnik Korljan.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara