Marić kaže da nema novca za liječnike: "Svi gledaju samo plaće"

Marić kaže da nema novca za liječnike: "Svi gledaju samo plaće"
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić izjavio je u srijedu da u proračunu nema skrivenog novca za zdravstvene djelatnike koji prema odluci Vrhovnog suda imaju pravo na uvećanje plaća i za prekovremeni rad.

"Normalno, ako to ima određene financijske reperkusije na državu, znamo kako to ide", rekao je ministar uoči užeg kabineta vlade na pitanje hoće li se odluka Vrhovnog suda odraziti na državni proračun. Napomenuo je da ne može komentirati odluku suda jer je nije vidio.

Kako će namaknuti novac?

Na pitanje kako će se namaknuti novac, kazao je da nema tih skrivenih novaca raznoraznih u proračunu pa svaku od tih stvari treba uvijek sagledavati u širem kontekstu.

Na daljnje upite o tome kako riješiti to pitanje zdravstva čijim djelatnicima prema procjenama treba za prekovremeni rad isplatiti oko milijardu i pol kuna, odgovorio je da nije toliko sretan što se, kao nedavno u području obrazovanja, fokusiraju isključivo na plaće, tj. financijski dio, na čemu se u pravilu i zadrže.

>> Vlada liječnicima dužna 1,5 milijardi kuna, danas im nudi poseban zakon

Kad je riječ o policajcima koji također traže veće plaće, ministar je poručio da će javnost čuti sve detalje, o čemu sad ne može govoriti dok se na internim sastancima sve ne dogovori.

I policajci traže veće plaće

"Vode se određeni razgovori, sve ćete na vrijeme čuti", kratko je rekao ministar dodavši da je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem bio u kontaktu iako trenutno nije u Hrvatskoj.

Ministar je uvjeren da policajci neće štrajkati kao prosvjetni djelatnici.

"Siguran sam da se neće ponavljati ovakve situacije kao što smo imali. Mislim da kad sagledate cjelokupnu problematiku i kad se malo strasti smire i kad vidite što je sve napravljeno u mandatu ove vlade za državne i javne službenike na području materijalnih prava, odnosno plaća, nisu male stvari", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara