Marić ne zna koliko će koštati Kolindin ured: Detalji nisu poznati

Marić ne zna koliko će koštati Kolindin ured: Detalji nisu poznati
Screenshot: RTL

DOMAĆA proizvodnja i smanjenje uvoza moraju biti prioritet, rekao je ministar financija Zdravko Marić u gostovanju na RTL-u

Tvrdi da je u vrhu prioriteta smanjenje uvoza.

"To je jedna od ključnih strukturnih slabosti hrvatskog gospodarstva. Moramo raditi na jačanju domaće proizvodnje i smanjivanju uvozne ovisnosti. Jedino na taj način možemo dalje povećati stopu rastu. Ta uvozna ovisnost je ono što svi trebamo staviti na vrh same ljestvice prioriteta", istaknuo je Marić.

Ne zna koliko će Kolinda koštati porezne obveznike

Spomenuo je i novu uredbu o trošarinama koja će uskoro biti upućena u javnu raspravu. 

Cigarete bi mogle poskupjeti za dvije kune po kutiji, jaka pića za dvije-tri kune po litri, dok bi kod bezalkoholnih pića poskupljenje bilo samo za ona s većim udjelima šećera.

Bilo je govora i o Nacionalnom planu reformi. U njemu nema poreza na nekretnine, a Marić je rekao da do kraja mandata neće biti gotova ni uredba o plaćama. 

Predsjednica na odlasku Kolinda Grabar-Kitarović zatražila je ured nakon mandata, a Marić kaže da se još ne može točno reći koliko će on koštati porezne obveznike.

"Dobili smo zahtjev, no detalji nisu poznati. Mogu se voditi jedino dosadašnjim iskustvima: Stjepan Mesić je svojedobno imao ured bivšeg predsjednika, za prvu godinu je bilo predviđeno 1,7 milijuna pa je to rebalansom smanjeno na 1,2 milijuna, idućih godina je to bilo milijun kuna. Vidjet ćemo kako će to biti", rekao je Marić za RTL.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara