Marić promijenio iskaz, Povjerenstvo odlučilo da nije bio u sukobu interesa u slučaju Agrokor

Marić promijenio iskaz, Povjerenstvo odlučilo da nije bio u sukobu interesa u slučaju Agrokor

Foto:

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa održalo je danas svoju osmu sjednicu na kojoj je odlučeno kako Zdravko Marić nije bio u sukobu interesa u slučaju Agrokor.

Sjednica je počela u 10 sati, a na njoj su bili i ministar Marić i Božo Petrov. Treći svjedok, koji je navodno trebao biti Ivan Crnjac, nije se pojavio.

Povjerenstvo pozvalo Božu Petrova da svjedoči

Podsjetimo, nova šefica Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, Nataša Novaković, nedavno je u intervjuu objasnila kako će postupak izgledati.

"Prvo će izvjestiteljica iznijeti predmet. Nakon toga će gospodin Marić imati priliku dati svoju izjavu, odnosno dodatno obrazložiti predmet, što inače stranke mogu. Svaki put kad odlučujemo tada i stranka može reći svoje stajalište. Nakon toga ćemo pozvati druge osobe koje imaju neka saznanja koje će sudjelovati na sjednici Povjerenstva", rekla je.

Dodala je kako je ministar Marić stranka u postupku te kako će temeljem zakona o upravnom postupku moći postavljati pitanja.

Poručila je i kako će na sjednicu pozvati i druge osobe koje imaju neka saznanja o predmetu te je navela da je jedna od tih osoba Božo Petrov.

Marić: Odazvat ću se pozivu Povjerenstva

Ministar Marić ranije je poručio kako će se odazvati pozivu Povjerenstva.

"Poštujem sve institucije Republike Hrvatske, tako i Povjerenstvo. Kao što sam i do sada na sve njihove upite odgovarao u predviđenom roku, tako ću se i na ovo odazvati", rekao je Marić.

Upitan treba li se sučeliti s predsjednikom Mosta nezavisnih lista Božom Petrovom, kazao je da će se sve još vidjeti. "Ne bih to komentirao, bit će javna sjednica kako je najavljeno, gdje ću iznijeti i ono što sam pisao i javno govorio", kazao je.

Marić, koji je jedno vrijeme u Agrokoru bio izvršni direktor za strategiju i tržište kapitala, više puta je rekao da se kao ministar izuzeo od donošenja ikakvih odluka o Agrokoru, te da nije u sukobu interesa.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara