KORONAVIRUS

Marić: Teško je predvidjeti utjecaj koronavirusa na turizam

Marić: Teško je predvidjeti utjecaj koronavirusa na turizam
Foto: Patrik Macek/Pixsell

MINISTAR financija Zdravko Marić izjavio je danas da je zasad teško predvidjeti utjecaj koronavirusa na turizam jer je teško procijeniti dubinu i efekte tog utjecaja, kao i trajanje te krize, ali vjeruje da se turizam i s tim može izboriti.

"Na turizam svi stavljamo naglasak, ali to nije jedina gospodarska grana, sve su jednako važne i relevantne sa svojim doprinosima. Turizam ima jednu dodatnu osjetljivost na globalne poremećaje, ali i dalje mislim da, ako ne dođe do neke značajnije i jače eskalacije te epidemije, naš turizam ima dovoljno snage i otpornosti da se izbori i s time", rekao je Marić odgovarajući na pitanja novinara uoči sjednice vlade. 

Ministar financija je podsjetio i na razdoblje globalne krize i recesije u kojem je hrvatski turizam stalno bilježio pozitivne stope rasta.

"U cijeloj ovoj priči pozitivno je, ako se može tako govoriti, što se događa početkom godine, kada se sezona još nije 'zavitlala'. Nadamo se da će ta problematika u nekom skorom roku splasnuti te da će se od Uskrsa, kada zapravo i počinje turistička sezona, a to je u travnju, što nije ni tako blizu, ali ni daleko, stvari poboljšati", naglasio je Marić.

Ističe kako svi trebaju biti svjesni i činiti sve što je moguće da se eventualni negativni efekti na turizam što više umanje u slučaju nastavka krize zbog koronavirusa oko Uskrsa i kasnije. I u ovom, kao i u drugim sektorima, potreban je oprez, ali ne panika, ponovio je ministar financija.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara