Marija Nemčić ravnateljica HTV-a, Ivanka Lučev Hrvatskog radija, a Josip Guberina glazbene produkcije HRT-a

MARIJA Nemčić nova je ravnateljica Hrvatske televizije, Ivanka Lučev Hrvatskog radija, a Josip Guberina Glazbene produkcije HRT-a, odlučilo je danas Programsko vijeće HRT-a.

Vijeće je ravnatelje triju podružnica HRT-a izabralo tajnim glasovanjem na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića koji je prije toga razgovarao sa svih 11 kandidata.

Galić je Vijeću predložio Mariju Nemčić pored koje su za ravnatelja televizije konkurirali Vanja Sutlić, Branimir Ježić i Darko Staklenac. Ona je dobila šest glasova članova Vijeća, upravo koliko je bilo dovoljno za imenovanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ravnateljicu Hrvatskog radija s devet glasova je imenovana Ivanka Lučev koja je tu dužnost privremeno obnašala posljednjih godinu dana. Osim nje, za čelnika nacionalnog javnog radija natjecali su se se Duško Radić, Marko Malnar i Aleksandar Kostadinov.

Josip Guberina imenovan je ravnateljem Glazbene produkcije sa sedam glasova. On je dosad obnašao dužnost privremenog ravnatelja te podružnice HRT-a. Konkurenti su mu bili Marijan Mrduljaš i Željko Kovačević.

Mandat ravnatelja HRT-ovih podružnica traje četiri godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara