Marijana Petir se pohvalila, kaže da je dobila najviše makedonsko priznanje

Marijana Petir se pohvalila, kaže da je dobila najviše makedonsko priznanje
Foto: Marijana Petir

MARIJANA Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu, pohvalila se da je dobila, kako je rekla, najviše svjetsko makedonsko priznanje. 

Kako je pojasnila, dobila je nagradu Makedonski senator.

"Svjetski makedonski kongres, prva i najstarija makedonska međunarodna nevladina organizacija koja djeluje kao neformalni svjetski sabor Makedonaca širom svijeta, dodijelio je danas u Skopju zastupnici Marijani Petir počasnu nagradu Makedonski senator'', piše u priopćenju Marijane Petir. 

Petir se pohvalila da joj je to druga nagrada koju je dobila od Makedonaca.

Nagradu joj je dodijelio predsjednik Svjetskog makedonskog kongresa Todor Petrov. 

''Zastupnica Marijana Petir svojim se radom i zalaganjem dokazala kao pravi i iskreni prijatelj Makedonije i Makedonaca. Stoga Svjetski makedonski kongres dodjeljuje počasnu titulu Makedonski senator kao izraz zahvalnosti za život i rad gospođe Marijane Petir'', prenijela je Petir riječi Todora Petrova. 

Petir se još pohvalila da joj je to druga nagrada koju je ove godine primila kao europarlamentarka "za svoje nesebično zalaganje te snažnu podršku koju pruža Makedoniji tijekom cijelog svog mandata".

Naime, kako navodi Petir, početkom godine u Washingtonu joj je dodijeljena i Nagrada makedonskog prijateljstva od strane Ujedinjene makedonske dijaspore.

Nagradu je posvetila "svima onima koji vole Makedoniju i to pokazuju svojim djelima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara