Marijana Puljak: Plenkoviću, mladi bježe zbog tebe i HDZ-a koji je popljačkao Hrvatsku

Marijana Puljak: Plenkoviću, mladi bježe zbog tebe i HDZ-a koji je popljačkao Hrvatsku
Foto: Luka Stanzi/ Pixsell, Screenshot: Facebook

MARIJANA Puljak iz stranke Pametno putem Facebooka je komentirala jučerašnje riječi Andreja Plenkovića koji je za odlazak mladih okrivio medije. On je to kazao u govoru u Münchenu, a usput je rekao kako je Hrvatska uspješna.

>> Ako vam je promaklo, besramni Plenković je jučer za masovni bijeg mladih okrivio komentatore i medije

"Odgovornost je na svim akterima, institutima, komentatorima, mogu slobodno reći i medijima, da s malo manje pesimizma kreiramo društvo jer nas on nikuda neće dovesti. Ja mislim da su okolnosti u brojnim granama puno bolje nego što se percipiraju, ali ako stvorite atmosferu, nije čudno da srednjoškolci izlaze s tonom besperspektivnosti", rekao je Plenković u Münchenu.

Te njegove riječi danas je komentirala Marijana Puljak.

"53% djece bježi iz Hrvatske jer im nitko nije rekao da je ovo zapravo zemlja uspjeha.

Za premijera su zločesti mediji krivi što vlada pesimizam i djeca svoju budućnost više ne vide ovdje. Umjesto da mu zazvoni alarm na uzbunu, on se usudi ovako bez srama govoriti na međunarodnom skupu. Hrvatskoj je dobro, kaže, samo što to nitko ne zna. Djeca nisu slijepa premijeru, dosta im je više slušati od starijih o korupciji, klijentelizmu, lopovluku, sucima koji izmišljaju sinkope, vječnim reformama, ustašama i partizanima, i bježe u zemlje u kojima će slušati o budućnosti, samovozećim autima i hyperloop-u, školama bez predmetne nastave, cijenjenim učiteljima, zdravstvu bez lista čekanja, gdje se cijene sposobni i pomažu slabiji, a poštuju različiti.

Bježe i ne vraćaju se, premijeru, zahvaljujući Vama i Vašoj stranci koja je popljačkala ovu državu posljednjih 25 i kusur godina i opustošila je kao kakva najezda skakavaca.

Eto, malo koji premijer se ima pohvaliti ovim izvrsnim uspjehom, više od pola djece ne vidi svoju budućnost u zemlji kojoj je na čelu. Ljudi, zaokrenimo Hrvatsku, ako nećemo mi nema ko drugi", napisala je Marijana  Puljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara