Markić promovira jednospolni odgoj, pokroviteljica joj je Kolinda, a posebni gost Šustar

Markić promovira jednospolni odgoj, pokroviteljica joj je Kolinda, a posebni gost Šustar

Foto: FAH

UDRUGA  U ime obitelji organizira Drugu međunarodnu konferenciju pod nazivom „Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti“, A koja će se održati u Zagrebu 21. i 22. listopada. Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a na prvom panelu izlagat će tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar. Šustarova tema je "Izazovi suvremenog obrazovnog sustava". 

Cure u jednom, muškarci u drugom razredu

Više puta će se na panelu govoriti o jednospolnom odgoju što znači da bi cure i dečki trebali biti u odvojenim razredima. 

"Okruženje slobodno od ometanja koje pretpostavlja prisutnost suprotnog spola pogoduje akadmenskom razvoju", smatraju pobornici jednospolnog odgoja tvrdeći da za to imaju i znanstvene dokaze.  

Laudato TV o pozitivnom utjecaju na djecu

I druge teme na konferenciji su vrlo "zanimljive" pa će tako direktorica Laudato TV Ksenija Abramović govoriti o tome "Kako TV program može imati pozitivan utjecaj na djecu i mlade". O tome kako je "znanost razbila mit o rodnoj ideologiji" govorit će dr. Zvonko Rumboldt a član talijanske ProVite o "učincima i opasnostima uvođenja rodne ideologije u škole". Tu je i tema "Prenošenje vjere u sekulariziranom društvu". 

Cilj konferencije je predstaviti nastavnicima, odgojiteljima, donositeljima odluka, organizacijama civilnog društva, stručnjacima i javnosti, te prije svega roditeljima, primjere dobrih praksi odgojno obrazovnih programa te pružiti praktične savjete za odgoj djece. 
 
Konferencija nije besplatna pa puna kotizacija iznosi 300 kuna po osobi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara