Marko Milošević oslobođen optužbi za fizički napad "Otporaše"

MARKO MILOŠEVIĆ, sin pokojnog Slobodana Milošević, danas je na sudu u Požarevcu oslobođen optužbe da je s još petoricom suradnika fizički napao trojicu članova pokreta "Otpor", javlja B92.

Sutkinja Gordana Vidojković je u obrazloženju presude rekla da se požarevački sud rukovodio nepotpunim dokazima, zastarom predmeta i nepostojanju namjere da se nanesu teške tjelesne ozljede.

Tužbu protiv Miloševića i njegovih suradnika podignuli su trojica članova požarevačkog ogranka pokreta "Otpor" Radenko Luković, Nebojša Sokolović i Momčilo Veljković, koji su napadnuti i brutalno pretučeni 2. svibnja 2000. godine u Požarevcu. Njih trojica su pretučeni dok su pokušali zaštiti člana "Otpora" Dragana Milanovića.

Oni su najavili da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i podnijeti žalbu na odluku požarevačkog suda, za što imaju rok od dva tjedna.

Marko Milošević, nije se pojavio na suđenju u Požarevcu već mu se sudilo u odsustvu. Inače on ima izbjeglički status u Rusiji koja ga štiti od kaznenog progona srpskih vlasti koje ga traže zbog šverca cigaretama i zloporabe položaja i ovlasti.

I.K.
Foto: AFP arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara