KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Markotić o smanjenju broja na okupljanjima: Još uvijek računamo na svijest građana

Markotić o smanjenju broja na okupljanjima: Još uvijek računamo na svijest građana
Foto: HRT

RAVNATELJICA Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić na HRT-u je govorila o trenutačnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj i budućnosti koja nas čeka u pogledu koronavirusa.

"Posljednjih dana broj zaraženih varira i te oscilacije su vezane za privatna okupljanja i inkubacijski proces je povezan s tim", rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti .

150 cjepiva u razvoju

Na pitanje zašto se ne ide na smanjenja broja ljudi na privatnim okupljanima, Markotić je rekla kako se još uvijek ide na svijest građana, zato što to utječe i na njih i na okolinu.

"Apeliramo na jedan dio građana koji još uvijek ne shvaćaju da velika okupljanja dovode do višeg rizika", rekla je i dodala kako se prate situacija i žarišta događanja, koja se pokušavaju odmah sanirati.

Na pitanje što je s cjepivom protiv koronavirusa Markotić je rekla kako su, od 150 cjepiva koja su trenutno u razvoju, samo njih četiri u trećoj fazi kliničkog ispitivanja, ali dva su izgledna da bi bila uspješna i neškodljiva.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara