Marović: Ubojstvo tinejdžera na Kosovu više od zločina

PREDSJEDNIK državne zajednice Srbije i Crne Gore (SCG) Svetozar Marović izjavio je u četvrtak kako je teroristički napad na skupinu srpske djece na Kosovu "više od zločina".

"Vjerujem da danas nitko u civiliziranom svijetu i Europi ne može mirno zaspati poslije takvog zločina", rekao je Marović u Meljinama, nakon sjednice Vrhovnog savjeta obrane (VSO).

On je ocijneio da se samo efikasnim i odlučnim djelovanjem UNMIK-a i KFOR-a može doći do počinitelja terorističkih napada, što je uvjet za mir i stabilnost.

Jučerašnji napad na skupinu srpske djece bit će još jedno veliko upozorenje da politički dijalog predstavnika Srbije i Albanaca s Kosova mora početi što hitnije, kazao je Marović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Taj dijalog u kojem će sudjelovati i predstavnici međunarodne zajednice mora biti potaknut, ohrabren i podržan od svih, kako se ne bi gubilo vrijeme. U protivnom, bojim se, svakoga dana ćemo gubiti ljude", kazao je Marović.

Pritom je upozorio da nitko nema pravo mirno gledati na tragične terorističke napade, protiv kojih se danas bori čitav civilizirani svijet.

Ministar obrane Vojske Srbije i Crne Gore (SCG) Boris Tadić izjavio je u četvrtak da zbog monstruoznog zločina u Goraždevcu čije su žrtve bila djeca, Vojska SCG neće imati povišenu borbenu gotovost.

(Hina) dram rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara