Martina Dalić: Do sada nismo odustali od kupnje Ine

Martina Dalić: Do sada nismo odustali od kupnje Ine

Foto: FaH

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić u petak je pokušala opovrgnuti medijske napise da je Vlada odustala od kupnje dijela Ine od mađarskog MOL-a.

"Odluke o tijeku procesa provedbe politike o otkupu dijela u Ini provodi Savjet, a Savjet do sada još nije donio odluku o odustajanju", izjavila je Dalić novinarima uoči sjednice Vlade, upitana jesu li točni napisi u medijima da Vlada odustaje od kupnje dijela Ine.

Naglasila je kako se radi o kompliciranom procesu u kojem treba procijeniti i 'tajming' pojedinih koraka. "Sasvim je jasno da to neće biti moguće završiti u kratkom roku i preko noći", poručila je.

Komentirala i prodaju HEP-a


Upitana hoće li se prodati 25 posto dionica HEP-a i gdje će biti namijenjen novac od eventualne prodaje, ministrica Dalić je podsjetila kako se o tome razgovaralo u proteklih šest mjeseci. "Osobno smatram da je izlistavanje državnih kompanija na burzi jedan od načina da se poboljša sustav upravljanja, a da se od toga istodobno kroz dionice i dividende ima koristi", rekla je.

Naglasila je kako je cilj Vlade poboljšati učinkovitost upravljanja državnom imovinom, te da sukladno tomu Ministarstvo državne imovine poduzima niz mjera na stavljanju državne imovine u funkciju s obzirom da je efikasnost upravljanja državnom imovinom, ustvrdila je, iznimno važna za Vladu. "Dio cijele te slike je i mogućnost korištenja prednosti tržišta kapitala", dodala je Dalić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara