Masne mrlje u potoku Kostanjevcu i na moru između Brača i Makarske

PO INFORMACIJAMA Državnog centra za obavješćivanje danas su uočene dvije masne mrlje i to u potoku Kostanjevcu na području Sesveta i na moru između Brača i Makarske.

Vulkanizer koji je izlijevao rabljeno motorno ulje iz bačve u potok Kostanjevec danas popodne uhvaćen je "na djelu" u Đurmancu na području Sesveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izlijevanjem motornog ulja na vodotoku je nastala masna mrlja veličine 20 puta 20 metara, a o tom su onečišćenju odmah obaviještene Državna vodopravna inspekcija, Hrvatske vode i Inspekcija zaštite okoliša koje su odredile osobe za obilazak terena i angažirale ovlaštenu tvrtku AEKS iz Ivanić Grada za sanaciju tog područja.

Masnu mrlju na moru između Brača i Makarske uočio je pilot zrakoplova i preko kontrole leta o tome izvijestio Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku.

Policijski gliser pronašao je masnu mrlju veličine 50 puta 70 metara između Baške Vode i Povlje na otoku Braču na lokaciji Vrulja, a o potrebi i načinu uklanjanja onečišćenja ocjenu će dati splitska Lučka kapetanija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara