Masovno predoziranje u Kaliforniji. Umrla jedna osoba, 12 hospitaliziranih

Masovno predoziranje u Kaliforniji. Umrla jedna osoba, 12 hospitaliziranih
Foto: Epa

ZBOG masovnog predoziranja lijekovima protiv bolova u gradu Chicu u Kaliforniji umrla je jedna osoba, a više od desetero njih je hospitalizirano, javlja lokalna policija, a prenosi CNN.

Načelnik policije Michael O'Brien izjavio je kako se najvjerojatnije radilo o trovanju opioidnim analgetikom fentanilom, kojim se ljudi vrlo često predoziraju.

Službenici su dojavu o predoziranju primili u subotu u 9:12 po lokalnom vremenu.

Reanimirali njih šestero u isto vrijeme

Šef vatrogasne postrojbe Jesse Alexander rekao je kako je to najveći incident masovnog trovanja u posljednjih nekoliko godina te dodao da su njih šestero reanimirali u isto vrijeme.

Michael O'Brien je kazao da su službenici reanimirali žrtve i da su upotrijebili šest doza naloksona, lijeka koji blokira učinak opioida te se koristi prilikom predoziranja takvim lijekovima. Jedna osoba je umrla na mjestu događaja, a 12 ih je prevezeno u bolnicu.

Tek odnedavno sa sobom nose nalokson

Dvojica policajaca koji su se odazvali na dojavu također su hospitalizirani jer su počeli osjećati učinke fentanila. Primili su lijekove i pušteni su iz bolnice.

Načelnik policije rekao je da bi situacija bila još puno gora da lokalni djelatnici prve pomoći nisu imali nalokson, koji je tek prošle godine uveden kao dio standardne opreme.

Istraga je u tijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara