MasterCard International izdao više od 248 milijuna kartica

MASTERCARDINTERNATIONAL je na današnjoj konferenciji za novinare objavio najnovije podatke o globalnoj raširenosti smart card čip kartica kao i niz platežnih rješenja baziranih na EMV čip tehnologiji.

Posljednjih deset godina MasterCard podupire migraciju na EMV bazirane smart card programe i pomaže financijskim institucijama u prelasku na čip tehnologiju.

"Do kraja rujna ove godine diljem svijeta izdano je 248.5 milijuna MasterCard, Maestro i Cirrus kartica s ugrađenim EMV čipom. Te EMV čip kartice trenutno se mogu koristiti na 3.7 milijuna prihvatnih mjesta na EMV terminalima diljem svijeta, što je porast od 150% u usporedbi s prošlom godinom" - rekao je Zdenek Houser, generalni menadžer MasterCard Europe za Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju.

Na konferenciji je predstavljena i široka paleta tehnoloških dostignuća kompanije MasterCard International čime je potvrđena njena vodeća pozicija u razvoju inovativnih  tehnoloških dostignuća i postavljanju tehnoloških standarda na tržištu kartičnih proizvoda. MasterCard je razvio široku paletu platnih rješenja kako bi zadovoljio dinamične potrebe financijskih institucija i njihovih klijenata. Neki od najzanimljivijih smart programa temeljenih na EMV tehnologiji koji su predstavljeni na konferenciji su:

OneSMART Authentication - jednostavna metoda identifikacije korisnika koja se koristi pri platežnim transakcijama putem Interneta ili telefona.

PayPass - jedno od najpopularnijih platežnih rješenja temeljeno na tehnologiji identifikacije s radijskim frekvencijama (RFID). Ova kartica ima u plastici ugrađen čip i antenu, a najveće su joj prednosti jednostavnost korištenja, brzina plaćanja, neovisnost o količini gotovog novca pri ruci i dr. 

OneSMART Retail - nudi prilagodljivu platformu za stvaranje profitabilnih partnerstva s trgovcima te razvijanje co-branding programa kroz loyalty sheme i ponude prilagođene klijentima.

OneSMART Web  - ovo rješenje u sebi sadrži mogućnosti pohrane osobnih podataka na karticu i jednostavnog korištenja Interneta, što je odlično za privlačenje i zadržavanje tehnološki orijentiranih klijenata. Program omogućuje bankama da u potpunosti iskoriste sve mogućnosti smart card infrastrukture.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara