Mate Janković objavio peti blagdanski recept - odličan prilog uz pečenja
JEDAN od najpraćenijih domaćih chefova, Mate Janković, do Božića svakodnevno objavljuje recepte na Index Zidu.
Kreativan prilog blagdanskim pečenjima
Nakon što je posljednjih dana dijelio blagdanske favorite, i danas je izbacio još jedno zimsko, utješno jelo - ovaj put kombinaciju koja spaja ječam, hrskavu pancetu, slatkaste brusnice i orahe. Ovaj recept funkcionira kao topli prilog uz pečenja, ali i kao samostalno jelo koje grije i miriše po blagdanima. Evo što će vam sve trebati:
- 250 g ječmene kaše (ili ječma za kuhanje)
- 120 g pancete, na kockice
- 1 srednji luk, sitno sjeckan
- 2 režnja češnjaka, sitno sjeckana
- 100 ml bijelog vina
- 700-800 ml vrućeg povrtnog ili pilećeg temeljca
- 60 g suhih brusnica
- 40 g krupno nasjeckanih oraha
- 40 g maslaca
- 30 g ribanog tvrdog sira (Grana Padano, Paški ili slično)
- 2 žlice maslinova ulja
- sol i papar
Cijeli recept pročitajte na Index Zidu, a vratite se i po nove ideje svaki dan do Božića: https://www.index.hr/zid.
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Učitavanje komentara
Tražimo sadržaj koji
bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati