Matijašević: Vlada se uključila u pregovore TDR-a i radnika bivšeg TDZ-a

PREDSJEDNIK Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević koji se zajedno s predstavnicima Novog sindikata nalazi u krugu bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) u Jagićevoj ulici izjavio je da se Vlada uključila u pregovore između sindikalaca i Tvornice duhana Rovinj (TDR).

Matijašević je iza 10 sati izašao iz pogona u Jagićevoj, koji je ogradila policija, i novinarima izjavio da se u intenzivne pregovore u rješavanje problema uključila Vlada, među ostalim potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Predsjednik HUS-a kazao je da ako predstavnici radnika TDZ-a prihvate ponudu TDR tada bi se povukli izvanredni otkazi koje su radnici dobili prije zauzimanja tvornice. Po njegovim riječima, našlo bi se rješenje za radni status radnika TDZ-a, a sama tvornica bi ponovo pripala TDR-u. Jamac svega bi, kako je rekao, bila Vlada.

I dok traju pregovori policija i dalje okružuje prostor oko TDZ-a u Jagićevoj ulici iz kojega su danas prema sudskoj odluci o ovrsi trebali biti deložirani predstavnici Novog sindikata. Oni su, naime, u tvornicu ušli u ponedjeljak zamijenivši tako 30-ak radnika koji su iz nje izašli po nalogu suda.

Pogon u Jagićevoj nezadovoljni radnici su zauzeli prije više od sto dana zahtijevajući poništenje privatizacije i pretvorbe te tvrtke koja je u vlasništvu TDR-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara