Matteo Salvini pod istragom zbog navodne zlouporabe službenih zrakoplova

Matteo Salvini pod istragom zbog navodne zlouporabe službenih zrakoplova
Foto: Epa

BIVŠI zamjenik predsjednika talijanske vlade i predsjednik Lige (krajnja desnica) Matteo Salvini pod istragom je zbog navodne zlouporabe državnih zrakoplova i helikoptera dok je bio na dužnosti, piše talijanski tisak.

Državno odvjetništvo u Rimu predalo je dokumente ministarskom sudu - tijelu koje sudi za kaznena djela što ih počine članovi vlade - u vezi s 35 putovanja zrakoplovima i helikopterima policije i vatrogasaca, dodaje Corriere della Sera.

Istraga o korištenju letjelica

Odvjetništvo je zatražilo od tog posebnog tročlanog suda da provede istragu kako bi utvrdio je li korištenje tih letjelica u skladu sa zakonom.

Po istrazi koju je prije nekoliko mjeseci proveo lijevi dnevnik La Repubblica, Salvini je običavao skupove Lige organizirati netom prije ili poslije službenih susreta u Italiji.

Ured državne revizije koji je vodio istragu o financijskom aspektu u rujnu je odustao od tužbe obrazloživši odluku time da ta putovanja "čini se nisu skuplja od putovanja koje vlada odobrava ministrima i njihovim suradnicima na redovnim linijama", podsjeća Corriere.

"Što nas više napadaju, više napredujemo, s osmijehom na usnama"

Ured je ipak ocijenio te letove "nezakonitima" jer se po talijanskom zakonu policijski i vatrogasni zrakoplovi i helikopteri moraju "koristiti isključivo u institucionalne svrhe i za obuku", a ne za državne letove ministara.

"Što nas više napadaju, više napredujemo, s osmijehom na usnama", reagirao je Salvini u četvrtak na Twitteru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara