McCainov "gaf" s al-Qaidom demokratima dokaz njegove nestručnosti

REPUBLIKANSKI predsjednički kandidat John McCain, jučer je izjavio kako Al-Qaidu u Iraku podržava Iran, a takva greška mogla bi uzdrmati njegove tvrdnje kako je upravo on najveći stručnjak za vanjsku politiku u utrci za predsjednika, javlja britanski Guardian.

Razgovarajući s novinarima u jordanskom Ammanu, McCain je dodao kako je to "stvar općeg znanja i već viđeno putem medija, da pripadnici Al-Qaide idu u Iran i tamo treniraju, te se nakon toga vraćaju nazad u Irak".

McCain je nekoliko puta ponovio kako Iran, u kojem Šijiti žive kao većina, trenira i opskrbljuje al-Qaidu, inače sunitsku islamističku terorističku organizaciju, javlja Washington Post.

Nakon što je senator Joseph Lieberman, koji je kao i McCain zagriženi zagovornik rata u Iraku i dio njegove pratnje, šapnuo nešto McCainu, ovaj se ispravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je, Iranci treniraju ekstremiste, ne al-Qaidu", zaključio je.

Prošle noći, demokrati su iskoristili njegov "gaf" kao dokaz njegove nesposobnosti u vođenju zemlje kroz rat u Iraku.

"Ne samo da je senator McCain još jedanput u krivu, nego je pokazao da ili ne razumije izazove koji stoje pred Irakom i regijom, ili svjesno ignorira činjenice na terenu", izjavila je glasnogovornica demokrata Karen Finney.

B.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara