Međimurci se uspješno predstavili saborskom Odboru za turizam

Predsjednik saborskog Odbora za turizam Valter Drandić, ocijenio je današnju prezentaciju turističkog razvoja Međimurske županije izuzetno dobrom, zbog čega će, kako je rekao, i Odbor pomoći da se međimurski projekt uspije razviti.

Predstavnici Međimurske županije predstavili su na sjednici Odbora potencijale razvoja kontinentalnog turizma u Međimurju - "zemlji voda Mure i Drave".

Drandić je istaknuo da bi se i tzv. turističke županije mogle zamisliti nad ovim projektom.

Međimurski projekt predviđa da se na autoputu i željezničkim postajama izgradi informacijska prihvatna stanica, gdje bi turisti mogli dobiti sve podatke o baštini i turističkim centrima tog kraja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međimurske turističke destinacije razgledale bi se i prijevozom u panoramskim putnim vlakovima (po uzoru na Plitvice), s panoramskih splavi ili bi se turisti prevozili modernijom verzijom konjskih zaprega.

U pješačkoj zoni Čakovca održavala bi se tzv. "čakovečka-međimurska subota", gdje bi se prodavali autohtoni prehrambeni proizvodi.

Predviđena je i izgradnja vinske ceste, sela-autokampova, sportsko-rekreacijskih bazena uz termalne izvore, preuređenje šljunčara u niz akumulacijskih jezera, obnova autohtonih međimurskih hiža, a svoje mjesto u turizmu dobili bi i tradicionalni zanati, lovne površine, ribolovne vode, poljoprivredne površine, mauzolej Zrinski, rafting, jedrenje na dravskom jezeru, jahanje i ispiranje zlata na Dravi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara