Međimurska županija osniva povjerenstvo u vezi sa smrću J. Lečeka

Na sjednici Skupštine Međimurske županije, na prijeldog HDZa , odlučeno je da se osnuje Povjerenstvo za utvrđivanje činjenica i davanje mišljenja o događajima u Županijskoj bolnici u Čakovcu, a u vezi sa smrću Josipa Lečeka za kojega se sumnjalo da je umro od pothlađivanja. L

Povjerenstvo će imati pet članova medicinske struke koji nisu u radnom odnosu u čakovečkoj bolnici. Do 11. veljače tri člana treba imenovati oporba, a dva vladajuće stranke u Skupštini Međimurske županije.

Povjerenstvo izvješće treba dati do idućega skupštinskog zasjedanja, a zadaća mu je utvrditi činjenice o događajima i na temelju njih dati mišljenje o uzrocima i nepravilnostima, kao i njihovim posljedicama na sigurnost liječenja u čakovečkoj bolnici.

Kako stoji u obrazloženju odluke, povjerenstvo je osnovano kako bi se otklonila svaka sumnja u stručnost liječenja u čakovečkoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osnivanje povjerenstva nisu podržali oporbeni SDP-ovi vijećnici jer novo tijelo smatraju nepotrebnim budući da Skupština već ima Odbor za zdravstvo čiji članovi nisu zaposlenici čakovečke bolnice, istaknuo je Dragutin Bratko, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u Skupštini Međimurske županije.

Vlast u Međimurskoj županiji obnaša koalicija HSLS-a, HSS-a i HNS-a, dok su u oporbi SDP-HSU, HDZ i Libra.

Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi nakon podrobne ekspertize sredinom siječnja utvrdilo je da smrt Josipa Lečeka nije nastupila kao posljedica pothlađivanja. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbacilo je prošloga tjedna optužni prijedlog Općinskog državnog odvjetništva da se pokrene daljnja istraga o smrti Josipa Lečeka.

(Hina) xvhac yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara