Međimurske ekološke nagrade

NAJSTARIJA od 25 međimurskih ekoloških udruga "Nobilis" u Čakovcu je večeras dodijelila prve godišnje ekološke nagrade u toj županiji.

Nagradu "Nobiliska" Zaštitarsko-ekološke organizacije "Nobilis" (ZEON) u pet kategorija dobili su Gimnazija "Čakovec", Gljivarsko društvo "Smrčak", Osnovna škola "Selnica", časopis Hrvatska vodoprivreda i Interaktivni CD "Priče iz davnina" nakladnika "Bulaja".

Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja iz Uprave za zaštitu prirode dr. Ivan Martinić uz poznatu krilaticu "Misli globalno, djeluj lokalno" pohvalio je "Nobilis" u nastojanju da očuva okoliš.

ZEON pomaže nizozemska vlada putem Zaklade "Milieu kontakt" sa 60 tisuća eura do 2005. za očuvanje okoliša u pet međimurskih općina u sklopu projekta "Zelena agenda".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je naglasila Suzanne Bakker iz nizozemske Zaklade, oni redovito dolaze u Međimurje i Istru kako bi se uvjerili da se provode projekti koje financiraju. Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja programe "Nobilisa" potpomaže sa 65 tisuća kuna.

Nagrada "Nobiliska" dodijeljena je pod glavnim pokroviteljstvom gradskoga komunalnog poduzeća "Čakoma".

(Hina) vhač vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara