Međugorje: Proslavljena 23. obljetnica Gospina ukazanja

SREDIŠNJOM misom, na kojoj je prema procjenama bilo oko 40.000 vjernika, u petak je u Međugorju proslavljena 23. obljetnica Gospina ukazanja.

Prema procjenama Informativnog centra Mir Međugorje, tijekom dana je na 18 misa služenih na 16 svjetskih jezika, u Međugorju boravilo oko 90.000 hodočasnika iz 26 zemalja.

Međugorje je tijekom 23 godine, prema crkvenim podacima, posjetilo između 25 i 30 milijuna hodočasnika iz cijeloga svijeta. Otkako traju hodočašća u Međugorje, traju i unutarcrkveni nesporazumi o međugorskoj Gospi. Vlasti katoličke crkve i biskup mostarskoduvanjski msgr. Ratko Perić ne priznaju ukazanje Gospe u Međugorju dok mjesni međugorski svećenici (franjevci) i vidioci tvrde da su Gospina ukazanja na brdu iznad Međugorja istinita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predvodeći večeras središnju misu u Međugorju, fra Josip Grbavac, inače profesor Franjevačke gimnazije iz Sinja, pozvao je hrvatski narod na zajedništvo koje je po njegovim riječima ugroženo. U polusatnoj propovijedi fra Josip Grbavac je uz ostalo rekao kako je i u hrvatskom narodu zavladalo, kako se izrazio, prizemno politikanstvo te podjele u suprotstavljene tabore. Fra Josip Grbavac posebice je upozorio na opasnosti sekularizacije koja je, kako je rekao, opustošila tragove svetosti u obiteljima.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara