Međugorska djevojčica nije Maddie McCann

IZ MUP-a  Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) je potvrđeno kako djevojčica koju je irski turist vidio u Međugorju te prijavio da se radi o Madeleine McCann, nije mala Maddie, već Tea Dedić iz Ljubuškog.

"Utvrđen je identitet djevojčice za koju je irski turist, nakon što ju je 1. studenoga vidio u Međugorju, pomislio da bi mogla biti Madeleine McCann, čiji je nestanak prijavljen početkom svibnja ove godine u Portugalu. Izvršenim provjerama policijski službenici MUP-a ŽZH utvrdili su da se radi o troipolgodišnjoj Tei Dedić iz Ljubuškog. Uz suglasnost Teinih roditelja objavljujemo njezinu fotografiju i ujedno njezinoj obitelji zahvaljujemo na iskazanoj suradnji", priopćio je MUP ŽZH.

Podsjetimo, irski turist je izjavio kako je 1. studenog u Međugorju vidio nestalu djevojčicu Madeleine McCann. Čak je i zapisao registarske oznake automobila kojim je uplakana djevojčica odvezena iz svetišta. Slučaj su odmah počeli istraživati detektivi koji rade na slučaju nestanka male Maddy.

Podsjetimo, Madeleine je iz hotelske sobe, u kojoj su je roditelji ostavili sa preostalo dvoje mlađe djece, za vrijeme dok su večerali u obližnjem restoranu, nestala 3. svibnja ove godine. Od tada su stizale brojne dojave o tome da je djevojčica viđena u brojnim zemljama, no nažalost, sve su se pokazale lažnima.

I.M.
Foto: AFP / MUP ŽZH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara