Međunarodni skup o upravljanju obalnim zonama

U STUBIČKIM Toplicama završen je trodnevni međunarodni skup o upravljanju obalnim zonama, koji je organiziralo Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prostornog planiranja, Ministarstva turizma i Ministarstva pomorstva, prometa i veza, te uz sudjelovanje predstavnika lokalne uprave primorskih županija.

Skup je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Ivan Katavić, koji je ujedno i koordinator Projekta upravljanja obalnim zonama za marikulturu, a sudionike su pozdravili veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Knut Thoraasen, i pomoćnik ministra Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja Roko Andričević, priopćeno je popodne iz Ministarstva poljoprivrede i šumarstva.

Tijekom rasprava iznesena su dosadašnja iskustva Norveške i Grčke, kao vodećih država u europskoj marikulturi, te dosadašnji rezultati na tom području u Australiji i Americi.

Izraženo je jedinstveno stajalište o mogućem suživotu marikulture sa strateškim značajnim aktivnostima priobalne ekonomije, osobito turizmom kojem marikultura može služiti kao značajan dopunski sadržaj.

Na skupu je također rečeno da će jednostavan i praktičan vodič koji je u pripremi, omogućiti usklađene intervencije u priobalju u smislu planiranja djelatnosti marikulture, a namijenjen je poglavito donositeljima odluku na razini županija, te mogućim investitorima, navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara