Medved kaže da je pisanje o uhljebljenim vozačima "zlonamjerno"

Medved kaže da je pisanje o uhljebljenim vozačima "zlonamjerno"
Foto: FAH

INDEX je jučer objavio kako vozač ministra branitelja Tome Medveda, Josip Širić, uz šoferski honorar prima mirovinu koja iznosi oko 14 tisuća kuna. Medvedov je vozač, naime, invalid Domovinskog rata. Boluje od PTSP-a, a težina njegove bolesti ocijenjena je 60-postotnim invaliditetom.

>> Uhićeni Vasin kum i Medvedov vozač primaju mirovinu veću od 12.000 kuna

Da bi Širiću podebljao mirovinu i što više se družio s njime, Medved je otpustio svog bivšeg vozača Jasmina Vrandukliju, sina poginulog branitelja. I Vranduklija je bio zaposlen na ugovor o djelu, a Medved mu je odbio produžiti ugovor nakon što je u slobodno vrijeme, s vlastitim automobilom, doživio prometnu nesreću i završio u bolnici.

Ministar Medved danas je izvještavanje Indexa o uhljebljenim vozačima nazvao "zlonamjernim":

Upitan je li po zakonu da vozači ministara, među njima i njegov, budu umirovljeni vojni invalidi, ministar Medved je rekao kako vozač u njegovu ministarstvu, Josip Širić, nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida iako je dragovoljac Domovinskog rata od 1990. te je dva puta ranjavan. Posebice, istaknuo je, nema status oboljelog od PTSP-a.

"Riječ je o dragovoljcu Domovinskog rata koji je 2003. godine, uslijed reforme Oružanih snaga, otišao iz sustava. Po zakonu je radio do prije dvije godine u zaštitarskoj tvrtci, a danas radi po ugovoru u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Ministar Medved je demantirao i da Širić ima mirovinu od oko 14 tisuća kuna, rekavši da su "iznosi o kojima se licitira, ciljano usmjereni kako bi se na hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata te hrvatske ratne vojne invalide privlačila pažnja i kako bi se zlonamjerno obmanjivalo javnost o tim statusima".

"Uz mirovinu od tri tisuće kuna, u ugovoru je kako vozači s punom radnom sposobnošću, bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, rade u Ministarstvu hrvatskih branitelja", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara