Medved: Obavještavamo branitelje koji se nalaze na srpskom popisu za ratne zločine

Medved: Obavještavamo branitelje koji se nalaze na srpskom popisu za ratne zločine

MINISTAR branitelja Tomo Medved izjavio je novinarima da se ovih dana upućuju dopisi 43-ici hrvatskih branitelja koji se nalaze na popisu Srbije, prema srbijanskom Zakonu o nadležnosti za ratne zločine na području SFRJ.

Popis koji je u Hrvatskoj zaprimljen 2011. godine dostavljen je u Ministarstvo branitelja i mi trenutno upućujemo dopise osobama koje se nalaze na tom popisu, kazao je Medved i ocijenio da je propust što se to nije učinilo onda kada su optužnice zaprimljene.

Ako bi se pojavila bilo kakva nova optužnica, s Ministarstvom pravosuđa imamo dogovor da se te optužnice dostave Ministarstvu branitelja kako bi mogli pravovremeno izvijestiti osobe kojih se to tiče, dodao je.

Medved je istaknuo da Ministarstvo branitelja s ostalim državnim tijelima traži pravne mogućnosti za pobijanje tih optužnica, koje su apsolutno neprihvatljive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radi se o zakonu kojim si je Srbija dala ovlasti koje joj ne pripadaju, jer prema preuzetim obvezama u skladu s pristupom EU Srbija ne može imati nikakvu nadležnost nad hrvatskim braniteljima na teritoriju Hrvatske, ustvrdio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara