Medved: Srbija bolje da se bavi onima koji šalju ratnohuškačke poruke, ne brine me zabrana ulaska

Medved: Srbija bolje da se bavi onima koji šalju ratnohuškačke poruke, ne brine me zabrana ulaska

Foto: Pixsell/Marko Prpić

MINISTAR hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je kako ga ne zabrinjava moguća odluka srbijanske Vlade po kojoj bi mu bio zabranjen ulazak u tu zemlju, pozvavši Srbiju da se pozabavi stanjem u svojoj državi, suoči se s činjenicama iz novije povijesti te osobama koje i danas prema Hrvatskoj upućuju ratnohuškačke poruke.  

"To su njihove unutarnjopolitičke stvari i, što se mene osobno tiče, apsolutno me to ne zabrinjava. Predlažem im da se pozabave svojim unutarnjopolitičkim pitanjima i suoče s činjenicama iz novije povijesti", rekao je ministar Medved novinarima ispred zgrade vlade upitan kako komentira da bi se mogao naći na popisu osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.
 
Ministar hrvatskih branitelja istaknuo je kako je Republika Hrvatska donijela ispravnu odluku nakon niza provokacija i ratnohuškačkih izjava srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina, dodavši kako reciprocitet koji najavljuju iz Srbije nema nikakvog smisla.
 
Mediji nagađaju kako bi na popisu mogli biti ministri Medved i Krstičević
 
Vlada Srbije danas će odlučiti o recipročnim mjerama koje je najavio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon što je srbijanskom ministru obrane Aleksandru Vulinu zabranjen ulazak u Hrvatsku. Beogradski mediji nagađaju da bi na tom popisu mogli biti ministri u hrvatskoj vladi Tomo Medved i Damir Krstičević.
 
Ministar Medved naglasio je kako je hrvatska država znala i znat će uvijek naći odgovarajući način vođenja unutarnje i vanjske politike.
 
Podsjetio je da je Republika Hrvatska na svome državnom teritoriju vodila pravedan i obrambeni Domovinski rat, ponovivši kako nema smisla traženje Srbije nekakvih oblika reciprociteta.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pozvao ih da se pozabave onima koji šalju ratnohuškačke poruke
 
Ministar Medved također je rekao kako ne želi ulaziti u unutarnje odnose u Republici Srbiji, ocijenivši kako bi bilo dobro da se u Srbiji pozabave stanjem u svojoj zemlji i osobama koje i danas iz Srbije prema Hrvatskoj upućuju ratnohuškačke poruke.
 
Upitan treba li hrvatska vlada reagirati ako mu Srbija zabrani ulaz u tu zemlju, ministar Medved rekao je kako je uvjeren da će Vlada RH i sva hrvatska tijela pronaći odgovarajući odgovor.
 
"Tu se radi o ozbiljnom političkom incidentu tako da se potpuno krivo sagledava i percipira stanje. Umjesto da se pozabave svojim dužnosnicima i da zaustave takav pristup prema Republici Hrvatskoj, neka se suoče s prošlošću, neka svoj narod suoče s prošlošću i sa svim onim što su činili 90-ih godina u Republici Hrvatskoj", istaknuo je ministar hrvatskih branitelja. 
 
Podsjetio je i kako iz Hrvatske prema Srbiji u zadnjih nekoliko godina nije bilo nikakvih poruka ili postupanja koji bi na bilo koji način motivirali za postupanje na takav način.
 
Ministar Medved naglasio je kako Republika Hrvatska vodi odgovornu politiku, članica je NATO-a i Europske unije te gradi državu na temelju pravednosti i Domovinskog rata, i na tome će i ostati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara