Medvedev stigao u Srbiju na obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda

Medvedev stigao u Srbiju na obilježavanje 75. godišnjice oslobođenja Beograda
Foto: EPA

RUSKI premijer Dmitrij Medvedev počeo je jednodnevni posjet Srbiji gdje će odvojeno razgovarati s premijerkom Anom Brnabić i predsjednikom Aleksandrom Vučićem te nazočiti svečanom obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Medvedeva je u beogradskoj zračnoj luci dočekala srpska kolegica po dužnosti Ana Brnabić, a zatim je na vojnom aerodromu, uz državni i vojni vrh Srbije, nazočio prikazu sposobnosti Vojske Srbije (VS) "Sloboda 2019".

U prikazu je sudjelovalo više od 2400 pripadnika VS-a i više od 100 borbenih sustava i 25 zrakoplova.

Na pisti ispred svečane pozornice izložena su i tri ruska helikoptera Mi-17V te jedan AirBusov H-145M, koji su odnedavno u sustavu zrakoplovstva Vojske Srbije, ali nisu sudjelovali u današnjem prikazu.

Manifestaciji "Sloboda 2019", uz državni i vojni vrh Srbije, nazočili su i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predstavnici diplomatskog zbora i vjerskih zajednica te ratni veterani sudionici borbi za oslobođenje Beograda.

Na programu jednodnevnog posjeta ruskog premijera Srbiji je svečani doček u Palači Srbije te odvojeni sastanci s Brnabić i Vučićem uz sastanke državnih izaslanstava i potpisivanje niza bilateralnih dokumenata i sporazuma.

Tijekom popodneva Medvedev se obraća zastupnicima u Skupštini Srbije, a predviđen je i njegov susret s Dodikom.
 
Posjet Beogradu Medvedev službeno završava na svečanosti u povodu 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu u čemu su sudjelovale i postrojbe ruske Crvene armije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara