Meksikanac u SAD-u trudnu ženu vozio na porođaj, zaustavili ga i uhapsili

Meksikanac u SAD-u trudnu ženu vozio na porođaj, zaustavili ga i uhapsili
Screenshot: CNN

AGENTI Službe za imigracije i carinu (ICE) u San Bernardinu u Kaliforniji zaustavili su trudnu ženu Mariju del Carmen Venegas (32) i njenog supruga Joela Arronu (35) koji su se zaputili u bolnicu na dogovoreni carski rez.

Službenici su Joela Arronu zadržali, a njegovu suprugu natjerali da sama nastavi put u bolnicu te rodi bez suprugove prisutnosti.

Nelegalno boravio u SAD-u

Arrona je prema izjavi službenika ICE-a državljanin Meksika koji je nelegalno boravio u SAD-u te je za njim u domovini raspisana tjeralica zbog optužbi za ubojstvo.

Priveden kad je stao napuniti benzin

Njegova supruga Maria del Carmen Venegas izjavila je kako su optužbe ''nesporazum'' iz Meksika, javlja CNN.

Arrona je priveden u srijedu ujutro oko deset sati, kad je stao natočiti benzin. Njegova supruga je za CNN opisala kako su im pristupili ljudi ''koji su izgledali kao da su iz osiguranja'' te pokucali na prozor. Dodala je da se nisu predstavili te da nije bila svjesna da su tu sve dok nisu pokucali na prozor.

Službenici se nisu predstavili

Službenici su ih potom zatražili identifikacijske isprave. Venegas je rekla da nije imala dokumente, ali da je imala vozačku dozvolu. Arrona je pak rekao da je izašao u žurbi te da nije u mogućnosti pokazati osobnu iskaznicu.

Venegas je dodala kako je potom molila službenike da ih puste jer su išli u bolnicu koja je bila udaljena tek tri bloka od mjesta gdje su ih zaustavili.

Zabrinula se kad su službenici na ruke njenog supruga stavili lisičine. ''Mislila sam da ću poludjeti'', rekla je. Agent ju je uvjeravao da se ne treba brinuti te da će joj se muž moći pridružiti kroz dva sata te joj je dao svoju vizitku. Tad je shvatila da je riječ o agentu ICE-a.

Arrona ostaje u pritvoru

Cijeli događaj su snimile sigurnosne kamere benzinske postaje.

Venegas je neko vrijeme pričekala na benzinskoj postaji, ali je ubrzo odlučila otići. U bolnicu se zaputila oko pet sati popodne.

''Zdrava sam, ali emocionalno loše'', ispričala je Venegas dodajući da se osjeća kao da je u noćnoj mori.

Iz ICE-a su poručili kako se Arrona nalazi u pritvoru te da čeka imigracijski izvještaj.

U subotu je Venegas prvi put pričala sa suprugom nakon uhićenja. 

Oboje su iz Guanajuatoa, a poznaju se od djetinjstva. Oženili su se u Meksiku. Suprug je u SAD stigao prije 12 godina, a ona mu se pridružila nakon dvije, ispričala je za CNN.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara