Merkel: Njemačka će se s ostalim članicama EU-a boriti za uređeni Brexit

Merkel: Njemačka će se s ostalim članicama EU-a boriti za uređeni Brexit
Foto: EPA

NJEMAČKA će zajedno s ostalih 26 članica Europske unije i dalje pokušati izboriti uređeni Brexit, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel danas u Nürnbergu.

"Svih preostalih 27 zemalja članica Europske unije će se do zadnjeg dana boriti za to da Velika Britanija ne izađe neregulirano iz Europske unije", rekla je Merkel na skupu u povodu Danas sindikata IG Metall.

Naglasila je kako bi u slučaju neuređenog Brexita trebalo učiniti sve što je moguće kako bi ovaj proces bio što podnošljiviji za građane, kako Velike Britanije tako i ostatka EU-a.

Johnsonu je postavila uvjete?

"Mi želimo negativne posljedice svesti na najmanju moguću mjeru", rekla je Merkel. U to spada bezvizni režim, kao i isplata mirovina za one koji su dio radnog vijeka proveli u Velikoj Britaniji.

Posljednjih dana britanski mediji pišu o tomu da je Merkel britanskom premijeru Borisu Johnsonu tijekom telefonskog razgovora postavila uvjete glede granica između Sjeverne Irske i Republike Irske koji su, kako se navodi, "neprihvatljivi za Veliku Britaniju".

Njemačka vlada demantirala je te tvrdnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara