Merkel za glavnu tajnicu CDU-a predložila svoju moguću nasljednicu

Merkel za glavnu tajnicu CDU-a predložila svoju moguću nasljednicu

Foto: FAH

NJEMAČKA kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angela Merkel predložila je aktualnu premijerku savezne pokrajine Sarska Annegret Kramp-Karrenbauer za novu glavnu tajnicu stranke nakon što je na tu dužnost ostavku dao Peter Tauber.

''Annegret Kramp-Karrenbauer je dobro rješenje za CDU u ovom trenutku kada stranka unutar jedne buduće velike koalicije mora izoštriti svoj profil'', rekla je potpredsjednica CDU-a Julia Kloeckner nakon sastanka predsjedništva stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kramp-Karrenbauer bi trebala na mjestu glavne tajnice biti potvrđena na stranačkom kongresu krajem veljače. Mnogi ovu političarku iz najmanje savezne pokrajine Sarske vide kao moguću nasljedicu Angele Merkel na mjestu predsjednice stranke, a moguće i na mjestu kancelarke.

Promatrači ističu mnoge sličnosti s njezinom mentoricom Merkel i navode prije svega njen trezveno-pragmatični politički stil i nesklonost donošenju odluka bez prethodne podrobne analize.

Njezin prethodnik na mjestu glavnog tajnika CDU-a Peter Tauber obrazložio je povlačenje sa svoje pozicije zdravstvenim razlozima, ali se u medijima istodobno ističe interna kritika na račun Taubera zbog pogrešaka tijekom predizborne kampanje, što je rezultiralo najlošijim izbornim rezultatom za CDU u poslijeratnoj povijesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara