Mesić: Bilo bi sjajno kada bismo mogli otkriti gdje je Gotovina

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić rekao je danas na Brijunima kako bi bilo sjajno kad bi Hrvatska mogla otkriti u kojoj zemlji se krije odbjegli haaški optuženik general Ante Gotovina.

Predsjednik Mesić je, komentirajući na zahtjev novinara izjavu glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte da je obveza Hrvatske detektirati zemlju u kojoj se nalazi general Gotovina, rekao: "To bi bilo sjajno kada bi Hrvatska mogla".

Dodao je kako hrvatske obavještajne službe to još uvijek nisu utvrdile.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na suglasnost haške tužiteljice Carle del Ponte da se generali Ivan Čermak i Mladen Markač, koji su u haaškom pritvoru, brane sa slobode, predsjednik Mesić je kazao kako je to bilo za očekivati jer je ona i u razgovoru s hrvatskim visokim dužnosnicima u Zagrebu rekla kako se neće protiviti njihovoj obrani sa slobode.

"Oni su se dobrovoljno javili, surađivali su cijelo vrijeme s haaškim tribunalom, dali su izjavu haškim istražiteljima i bili su uvijek dostupni tribunalu. Stoga nije bilo nijednog razloga da se njihov boravak u zatvoru produži," rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

On je danas na Brijunima sudjelovao u radu proširenog sastanka načelnika glavnih stožera oružanih snaga država potpisnica Američko-jadranske povelje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara