Mesić: Dodik ima eksploziv u rukama koji će od BiH napraviti uoprište za teroriste

Mesić: Dodik ima eksploziv u rukama koji će od BiH napraviti uoprište za teroriste

"MILORAD DODIK, prvi čovjek Republike Srpske novi je Slobodan Milošević", kazao je u razgovoru za ugledni njemački Spiegel predsjednik Stjepan Mesić, a u kojemu Europu upozorava na mogućnost novog rata na Balkanu. Takav rat mogao bi u najgorem slučaju, procjenjuje Mesić, od Bosne i Hercegovine napraviti "europsku Palestinu i uporište za teroriste".

Republika Srpska kao bure baruta

Mesić je tako u izjavama za Spiegel više puta apostrofirao premijera Dodika kao potencijalnu opasnost, naglašavajući kako Republika Srpska koja je zasnovana na etničkim čišćenjima i genocidu i dalje živi kao izravni produkt politike Slobodana Miloševića.

Za predsjednika Hrvatske, Dodik provodi istu politiku kao nekada i Milošević. Mesić je izrazio i ozbiljnu zabrinutost novim etničkim sukobima u toj zemlji procijenivši kako će Dodik ohrabren izbornim rezultatima u Bosni i Hercegovini, učvrstiti svoju autokratsku moć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dodik je uvjeren kako je Europa umorna te da može učvrstiti svoju moć", rekao je Mesić ističući kako Dodik ima eksploziv u svojim rukama.

"Republika Srpska je bure baruta koje može svakog časa odletjeti u zrak", zaključio je na kraju Mesić. 

M.M.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara