Mesić: Gospodarski forum unapređuje suradnju Hrvatske i Turske

HRVATSKO-TURSKI bilateralni odnosi izvrsni su, a o konkretnom unapređenju gospodarske suradnje govorit će se na forumu gospodarstava dviju zemalja, najavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić nakon razgovora s turskim predsjednikom Ahmetom Necdetom Sezerom koji je u četvrtak stigao u dvodnevni posjet Hrvatskoj.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori održat će se poslovni forum predstavnika hrvatskog i turskog gospodarstva kojemu će se obratiti i dvojica predsjednika.

"Taj gospodarski forum i ugovor o slobodnoj trgovini koji je 1. srpnja stupio na snagu mogli bi dovesti do bitnog pomaka prema poboljšanju gospodarske suradnje", rekao je Sezer.

Turska podržava hrvatske strateške ciljeve, a kao članica NATO-a nudi i vlastito iskustvo, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članstvo u Europskoj uniji zajednički je cilj obiju zemalja, rekao je turski predsjednik Sezer, a Turska izražava potporu hrvatskom nastojanju da uđe u NATO.

"Za stabilnost i sigurnost jugoistočne Europe važno je da Hrvatsaka uđe u NATO", rekao je turski predsjednik.

Prema najavi, turski će se predsjednik tijekom dana osim s domaćinom predsjednikom Mesićem sastati i s predsjednikom Hrvatskog sabora Zlatkom Tomčićem i predsjednikom Vlade Ivicom Račanom, a obratit će se i zastupnicima Hrvatskog sabora.

U petak će tursko izaslanstvo boraviti u Dubrovniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara