Mesić i Đukanović za europeizaciju jugoistočne Europe

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić susreo se u petak s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem koji u Zagrebu sudjeluje u radu Bertelsmann Foruma, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Predsjednik Mesić i premijer Đukanović pozitivno su ocijenili međusobnu suradnju i istaknuli interes za daljnju europeizaciju svih država jugoistočne Europe.

Premijer Đukanović pozdravio je ulogu i politiku Hrvatske u regiji, a predsjednik Mesić je istaknuo da "put u Europu otvara demokratske i gospodarske perspektive svake države", dodajući kako se "u povijest možemo vraćati, ali samo sagledavajući istinu", stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

Forum Bertelsmann, ugledan međunarodni politički i poslovni skup koji se održava u organizaciji njemačke zaklade Bertelsmann, počeo je u petak s dvodnevnim radom pod nazivom "Jugoistočna Europa na putu u Europsku uniju".

Na skupu, među ostalima, sudjeluju austrijski kancelar Wolfgang Schuessel, slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel te koordinator Pakta o stabilnosti za jugoistočnu Europu Erhard Busek.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara