MESIĆ I PUTIN U KREMLJU RAZGOVARALI JEDAN SAT

Aktualni međunarodni problemi i daljnje unaprijeđenje svestranih hrvatskoruskih, prije svega gospodarskih odnosa, bile su osnove teme gotovo jednosatnih razgovora koje je predsjednik RH Stjepan Mesić vodio u ponedjeljak navečer u Kremlju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Od vanjsko političkih tema, dva su predsjednika najiscrpnije razmijenila mišljenja o iračkoj krizi.

Razgovarajući o jačanju gospodarskih veza Rusije i Hrvatske, dva su predsjednika posebnu pozornost posvetila mogućnostima uključivanja hrvatske brodogradnje u realizaciju velikog projekta ruske vlade za modernizaciju trgovačke flote.

Uz to, posebno je bilo riječi o mogućnostima ruskog investiranja u razvoju hrvatskog turizma, te o suradnji u oblasti energetike, među ostalim o sudjelovanju ruskih kompanija u privatizaciji INA-e.

Predsjednik Mesić doputovao je u ponedjeljak poslijepodne u Moskvu u trodnevni privatni posjet centralnom okrugu Ruske Federacije na poziv opunomoćenog predstavnika predsjednika Rusije za taj okrug Sergeja Poltavčenka.

U utorak će predsjednik Mesić u pratnji svog domaćina Poltavčenka posjetiti 200 kilometara udaljen od Moskve grad Tulu gdje se, među ostalima, treba susresti s gubernatorom Tulske oblasti Vasilijem Starodubcovom, a zatim je predviđen i posjet hrvatskog predsjednika obližnjoj Jasnoj poljani i kući-muzeju ruskog književnika Lava Tolstoja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara