Mesić o današnjem tekstu u N. listu: To je loš novinski članak

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić na zamolbu novinara da komentira navode u današnjem broju Novoga lista u tekstu pod naslovom "SDP: Mesić vrijeđa i loš je kandidat" izjavio da je "to loš novinski članak".

"Vidi se da je riječ o mišljenju novinara, a da SDP s time nema veze", rekao je Mesić tijekom posjeta Cresu.

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina dodao je da je u spomenutom tekstu Novog lista riječ "o neimenovanim izvorima te da je članak složen kao uradak kojim se predsjedničkog kandidata oporbe Stjepana Mesića želi zavaditi sa SDP-om".

U tekstu Novog lista naslova "SDP: Mesić vrijeđa i loš je kandidat", autori citiraju anonimnog visokopozicioniranog člana SDP-a. U tekstu se u vezi s jučerašnjom tiskovnom konferencijom Ivice Račan i njegovom izjavom o "nervoznim Mesićevim reakcijama" navodi da, iako nije naveo koje su ga riječi posebno isprovocirale, lako zaključiti da je u SDP-u vrlo loše primljena Mesićava izjava da mu nije važna potpora stranaka nego njihovih birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zatim se kao potvrda toga zaključka citira neimenovani visokopozicionirani član SDP-a . "Za nas je uvredljivo da Mesić govori na taj način. Što znači da mu nisu bitna stranačka vodstva? On izgleda smatra da će birači SDP-a glasati za njega bez obzira kako se naša stranka opredjelila, kaže anonimni SDP-ovac koji zatim podsjeća da je tako mislio i Dražen Budiša koji je je kampanju vodio mimo SDP-a i na kraju izgubio izbore.

Novi list također navodi izjavu iste neimenovane osobe da je "ovakav Mesić kojemu njegovi savjetnici sufliraju da se zbliži sa Sanaderom loš kanditat." Visokopozicionirani SDP-ovac tvrdi da mu ta stranka "neće dati podršku ako će on biti i kandidat HDZ-a."

"Mi hoćemo da Mesić nastupi kao neosporni kandidat oporbe a kad bude izaban opet može biti predsjednik svih građana koji se jednako odnosi prema svim strankama", prenosi Novi list riječi neimenovanog SDP-ovca .

(Hina)xhšup yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara