Mesić odbio posjetiti Tuđmanovu rodnu kuću

Mesić odbio posjetiti Tuđmanovu rodnu kuću

TIJEKOM posjeta Krapinsko–zagorskoj županiji predsjednik Stjepan Mesić nije posjetio rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

 

Na novinarsko pitanje zašto u sklopu posjeta Velikom Trgovišću neće posjetiti i Tuđmanovu rodnu kuću, Mesić je rekao da to nije Tuđmanova rodna kuća, te da nije u nju ni pozvan.

 

Mesić je jučer posjetio Krapinsko-zagorsku županiju i s lokalnim političarima, gospodarstvenicima i građanima razgovarao o problemima te regije.

Za razvoj Hrvatske nužni su okretanje proizvodnji i izvozu, a za to je nužno izraditi i kvalitetnu zakonsku regulativu, rekao je Mesić na sastanku s krapinsko-zagorskom županicom Vlastom Hubicki, predstavnicima te županije u Hrvatskom saboru i lokalnim gospodarstvenicima.

Ukazao je i na nužnost uspostave slobodnih carinskih zona kojima će se kako je rekao, značajno potaknuti zapošljavanje.

Naveo je da je Hrvatska zemlja koja trenutno gradi najviše kilometara autocesta u Europi, i da će do 2010. u potpunosti imati riješeno pitanje cestovnog prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravo je zapošljavanje ključan problem u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj po riječima županice Hubicki ne radi više od 7700 osoba dok ukupno zaposlenih ima oko 31 tisuću.

Kao ključni gospodarski problemi regije na sastanku s predsjednikom Mesićem istaknuti su debalans uvoza i izvoza, jer je uvoz čak 30 posto veći.

Naznačen je i problem školovanja koje ne prati potrebe privrede. Gospodarstvenici tako navode da im nedostaje građevinskih i tekstilnih radnika, pa u tim profesijama rade osobe školovane za druga radna mjesta.

Nakon susreta u središtu županije predsjednik Mesić se sastao s predstavnicima grada Krapine i ispred Pučkog učilišta popio kavu s građanima.

U okviru posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji posjetio je i Modnu kuću EMKA u Pregradi, u Velikom Trgovišću razgovarao je čelnicima te općine, a sastao se i s članovima Uprave tvrtke Orometal iz Oroslavja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara