Mesić primio izaslanstvo športskog saveza gluhih

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG), priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik HŠSG-a Marijo Lušić upoznao je predsjednika s aktivnostima Hrvatskog športskog saveza gluhih koji je kroz desetljeće rada u 19 športskih društava okuplja 500 registriranih športaša i oko 6000 rekreativaca.

Izaslanstvo je izrazilo zadovoljstvo što Međunarodni odbor za šport gluhih priznaje i Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

Razgovaralo se i o novom Zakonu o športu, pri čemu je izaslanstvo naglasilo kako se zalažu za poseban status gluhih športaša, kako bi se omogućilo gluhim osobama bavljenje športom i to kroz natjecanja. U izaslanstvu (HŠSG), koje je predvodio predsjednik Saveza Marijo Lušić, bili su i članovi Izvršnog odbora Mirjana Juriša, Miroslav Gotovac, Josip Bogdanović, Marijan Knežić i Darko Švec, a uz predsjednika Mesića sastanku je nazočio tajnik za odnose s javnošću Siniša Jagodić, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

(Hina) pp ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara