Mesić proglašen počasnim građaninom Rovinja

Predsjednik RH Stjepan Mesić na večerašnjoj svečanoj sjednici rovinjskoga Gradskog vijeća, održanoj u povodu sutrašnjeg Dana grada te blagdana Sv. Eufemije, proglašen je počasnim građaninom grada Rovinja.

Kako stoji u obrazloženju odluke rovinjskoga Gradskog vijeća, tu je povelju predsjednik Mesić dobio zbog velike naklonosti građana Rovinja, iskazane na posljednjim predsjedničkim izborima, a osobito tijekom zajedničkoga posjeta hrvatskoga i talijanskog predsjednika Rovinju, u listopadu 2001., što je, kako se ističe, u mnogome osnažilo identitet Rovinja i bitno pridonijelo njegovoj promidžbi.

Zahvalivši građanima na iskazanoj potpori, predsjednik Mesić, koji je bio nazočan večerašnjoj svečanoj sjednici rovinjskog Gradskog vijeća, rekao je da to priznanje za njega predstavlja i veliku obvezu.

"Uvijek sam se zalagao za tolerantno društvo i upravo u Rovinju, ali i u cijeloj Istri, to je stvarnost. Rovinj doživljavam gradom suživota, tolerancije i razvijene etablirane demokracije koji iz dana u dan napreduje na svim područjima", naglasio je Mesić.

Dodao je kako se Hrvatska već jednom mora osloboditi prošlih ratova jer se danas, kako je rekao, suočava s drugim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Okrenimo se europskim standardima, oni su za nas važni i onda ćemo tek biti prepoznati i uključeni u novu zajednicu, odnosno u novu europsku obitelj. Upravo tolerancija, koju iskazuje grad Rovinj, dokaz je da brzo možemo ostvariti europske standarde što je veliki korak prema udruženoj Europi", rekao je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Također je zaključio kako upravo udružena Europa predstavlja milenijski poduhvat, jer, kako je kazao, "svojim udruživanjem isključuje rat kao političko sredstvo".

Neposredno prije svečane sjednice rovinjskog Gradskog vijeća predsjednik Mesić sa suradnicima posjetio je Tvornicu duhana Rovinj, odnosno Adris grupu, gdje se upoznao s uspješnim rezultatima poslovanja te tvrtke.

Tijekom dana Mesić je još posjetio Pazin i Vodnjan.

(Hina) xdsp ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara