Mesić razgovarao s predstavnicima ruskog "Mecelja", mogućeg ulagača u sisačku Željezaru

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić razgovarao je danas s predstavnicima ruske tvrtke "Mecelj", mogućeg strateškog ulagača u sisačku Željezaru, koji jamči da će zadržati sadašnjih 1700 i zaposliti nove radnike.

Na sastanku su bili i ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović, sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac i sisački gradonačelnik Dinko Pintarić.

Ruski ´Mecelj´ djeluje u sedam ruskih pokrajina te na europskom tržištu, a zapošljava 100.000 radnika, od kojih 70.000 u crnoj metalurgiji. Predstavnik ´Mecelja´ Trigubko Viktor Aleksandrovič novinarima je izjavio da ne može govoriti o konačnim rezultatima pregovora, ali da su spremni kupiti Željezaru i jamčiti pomoć i njoj i radnicima.

´Ponuda ruskog ´Macelja´, još jedna uz četiri prispjele u zadanu roku, bit će ozbiljno razmotrena´, izjavio je novinarima ministar Vidović.

Župan Brodarac rekao je kako je u ovom trenutku najvažnije zadržati sve radnike te da ´Mecelj´ nudi kako će i povećati taj broj. ´Ta je ponuda uistinu ozbiljna jer za razliku od nekih drugih koje smo dobili ona je zapravo sjajna´, istaknuo je Brodarac.

Predstavnici ´Mecelja´ nakon razgovora s predsjednikom Mesićem kratko su razgovarali i s Predsjednikovim savjetnikom za gospodarstvo Dubravkom Radoševićem, u nazočnosti ministra Vidovića i župana Brodarca.

Do 15. siječnja ponude za kupnju Željezare podnijelo je pet tvrtaka - ruska ´Mecelj´, slovačka ´Zeleziarne Podbrezova´, talijanska ´Zinchitalia´, švicarska ´Dufercoe´ i austrijska ´Olmax´ iz Graza.

Svi su tražili jamstvo hrvatske Vlade za opskrbu plinom i strujom, njihovu cijenu i odgodu plaćanja od 90 dana.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara