Mesić se ruga: Neka Tepeša pošalju na pregovore u Siriju, on je svjetski autoritet

Mesić se ruga: Neka Tepeša pošalju na pregovore u Siriju, on je svjetski autoritet
Foto: FAH
 
NAKON jučerašnje odluke saborske većine da mu ukinu ured, bivši predsjednik Stjepan Mesić održao je danas konferenciju za medije.
 
Rekao je da je poslao popis onoga čime se bavio njegov ured predsjedniku Sabora te da mu je predložio da taj popis pokaže i drugim zastupnicima.

Poručio im da pošalju Tepeša
 
"Izgleda da jedino zastupnici iz Domoljubne koalicije i Mosta-a nisu to dobili pa im još nije jasno. Ako se predsjednik Sabora vratio s državničke posjete koja je ostala zapažena u međunarodnoj javnosti, poslat ću mu to još jednom, ako je zakon već donesen", poručio je Mesić i dodao da piše sve kuda je putovao i koje su hrvatske tvrtke zaključile poslove nakon njegovih posjeta.
 
"Imao sam poziv sirijske strane da dođem u Siriju. Tamo se sad stvara nova atmosfera i bilo bi dobro da se sada nešto učini da se INA-ine bušotine vrate Hrvatskoj. Ali, budući da Vlada i Sabor nemaju povjerenja u mene, nadam se da će tamo otići Ivan Tepeš ili Božo Petrov. To su ipak ljudi koji su autoriteti u svjetskim razmjerima, pa bi valjda bili i pred sirijskom vlasti.
 
Mesić je odgovarao i na pitanja o aferi Konzultantica koju je nazvao novom Fimi medijom te podsjetio kako je konzultant Josip Petrović dobio točno onoliku povišicu od MOL-a koliko je plaćao Anu Karamarko.
 
Spreman je i na deložaciju
 
Na pitanje je li moguće da ga deložiraju, odgovorio je da je sve moguće, ali da Sinčića neće zvati.
 
"Policija me ne može iznositi, ali mogu izaći. Ja sam legalist, ali jesu li svi, to je pitanje. U svakom slučaju oružjem nas neću braniti", rekao je Mesić i izazvao smijeh na konferenciji. Država ima monopol na upotrebu sile putem vojske i policije, ali ja na to nemam pravo", kazao je i dodao da je učinio Saboru uslugu jer su barem za to konačno imali kvorum.
 
Most i Domoljubnu kolaciju nazvao je životnim partnerima.
 
"Radi se o jednoj političkoj odmazdi. Pogledajte strukturu Domoljubne koalicije, političku snagu Bože Petrova i što oni meni prigovaraju. Prigovaraju mi moj antifašizam, a to se ne usude reći. Na našim kioscima i knjižarama se pojavljuje sve ono što bi u jednoj dobro organiziranoj državi bilo sankcionirano. Očito se ne žele time baviti, nego su našli mene i rekli da ured nije opravdao svoje postojanje", poručio je Mesić i re
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara