Mesić umanjio zatvorske kazne petorici osuđenika

ODLUKOM o pomilovanjima predsjednik Republike Stjepan Mesić umanjio je zatvorske kazne petorici osuđenika, a još ih je petero oslobođeno izdržavanja kazne ili im je zatvorska kazna zamijenjena uvjetnom, objavljeno je danas u Narodnim novinama.

Odluke o pomilovanjima predsjednik Mesić donio je 27. listopada, na prijedlog Komisije za pomilovanja. Istom odlukom odbijene su molbe za pomilovanje 45-orice osuđenika.

Od petorice, kojima su umanjene kazne, presuda je najviše skraćena 50-godišnjaku osuđenom za poticanje na ubojstvo. Njemu je kazna s izrečenih osam umanjena za tri godine, dok je 55-godišnjaku osuđenom na šest godina zbog ubojstva kazna smanjena za dvije godine.

Od ostalih osuđenika, čije su molbe prihvaćene, izdržavanja kazne oslobođen je 33-godišnjak kojemu je na dan donošenja odluke preostalo još manje od mjesec dana zatvora, na koji je osuđen zbog zloporabe droge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jednom je osuđeniku, zatvorenom zbog krivotvorenja isprave, kazna zamijenjena uvjetnom osudom, dok je muškarcu osuđenom za pokušaj ubojstva neizdržani dio kazne zamijenjen uvjetnom osudom.

Neizdržanog dijela kazne oslobođen je muškarac osuđen zbog ubojstva i žena zatvorena zbog dviju krađa.

Prijevremena rehabilitacija predsjedničkom je odlukom dodijeljena muškarcu uvjetno osuđenom zbog povrede dužnosti uzdržavanja.

(Hina) xam ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara