Meteorolog Milanović najavio "SDP-ovu buru" protiv "HDZ-ove južine"

TIJEKOM obraćanja biračima u 9. izbornoj jedinici, predsjednik SDP-a Zoran Milanović postao je glavni akter predizbornog hita "Čuvaj se sinjske bure", pa je poručio kako će "bura 25. studenog otpuhati jugo, odnosno HDZ".

"Danas u Sinju puše bura, a bura je čist i zdrav vjetar, nakon kojega dolazi vedrina", započeo je Milanović lekciju iz meteorologije, napomenuvši kako će "ta bura puhati i 25. studenoga te otpuhati jugo, odnosno HDZ". Sve meteoropate Milanović je upozorio da je "jugo vjetar od kojega boli glava" te slavodobitno zaključio kako "od HDZ-a glava zaista boli".

Predsjednik SDP-a se osvrnuo i na "političko podmetanje" - izjave o tome da je SDP za legalizaciju droge i protiv katoličke vjere, te rekao kako "neka i dalje podmeću", dok u SDP-u "šute i rade". "Sve što govore nije istina. Mi svoj program imamo i nudimo ga ljudima u ovoj zemlji. Prihvaćamo kritike i sugestije, a HDZ svoj program skriva, ako ga uopće ima", izjavio je Milanović.

"Domovina je samo jedna i nema rezervne"

Neizostavna tema stranačkog skupa su bili birači iz dijaspore, kojima je Milanović poručio: "Domovina je samo jedna i nema rezervne. Mi ćemo pomagati i pomažemo naše sunarodnjake u susjednoj državi jer je dobrim dijelom i narod iz ovog, Cetinskog kraja, potekao iz BiH. No, u ovoj državi prvenstvo u odlučivanju moraju imati oni koji u njoj žive, rade i plaćaju poreze".

Na skupu se govorilo i o braniteljima, za koje je Ante Kotromanović, Sinjanin na SDP-ovoj listi za 9. izbornu jedinicu, rekao da ih ima "toliko koliko je vojnika imao Mao Ce Tung 1949. godine u Kini". Naime, on smatra da bi se braniteljima trebali nazivati samo "oni koji su bili na prvoj crti bojišta i imaju stvarni, a ne lažni ratni put", a ne "oni koji su bili u uredima i u pozadini", kakvih je mnogo među 505 tisuća registriranih branitelja.

I.M.
Foto: S.G.-F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara