"Mi s ponosom gledamo unatrag, a SDP i HNS su dvojci bez kormilara"

PRILIKOM predstavljanja HDZ-ovih kandidata za 7. izbornu jedinicu, predsjednik te stranke Ivo Sanader je u Samoboru SDP još jednom nazvao "dvojcem bez kormilara", a istu je titulu pripisao i HNS-u. Izjavio je i kako "HDZ s ponosom gleda unatrag", zaboravivši prilikom osvrtanja na prošlost istaknuti što to nude za budućnost.

Sanader, vjerojatno zabrinut da druge stranke nisu smogle dovoljno sredstava za vlastitu kampanju, usredotočio se na predstavljanje SDP-a i HNS-a. Tako je za SDP rekao kako im je jedini program "da dvojac bez kormilara, koji stopira na plakatima, dobije golu vlast", a HNS je nazvao "mješovitim dvojcem bez kormilara, koji govori samo o foteljama".

I dok HDZ fotelje navodno ne zanimaju, već "biračima nudi projekte koje i ostvaruje" te "s ponosom gleda unatrag, jer je njihova Vlada ostvarila i više nego što je obećala, dok je ona prošla tratila vrijeme u borbi za fotelje i smanjujući prava braniteljima i majkama", prema Sanaderovim riječima, Radimir Čačić i Vesna Pusić bave se sanjarenjima. "On bi bio premijer, a ona ministrica vanjskih poslova, a to mogu samo u snovima", zaključio je Sanader.

Još jednom je izvukao "vjersku kartu" pa je, osim SDP-ove želje za novim porezima i "nuđenja lakih droga mladima", s ponosom istaknuo kako "SDP namjerava ukinuti vjeronauk u školama, koji može smetati samo onima koji su ga zabranjivali 45 godina, u vrijeme komunističke diktature".

Kako bi potvrdio ovogodišnju krilaticu "HDZ zna", Sanader je izjavu SDP-ove zastupnice Marije Lugarić nazvao "probnim balonom" te istaknuo kako "HDZ zna da oni ozbiljno razmišljaju o ukidanju vjeronauka". Nije propustio istaknuti koliko je i sam "dobar vjernik", pa je informirao birače da je na skup stigao ravno s nedjeljne mise.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara